Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Καμιά ουσιαστική δέσμευση του Υπουργού Παιδείας στη χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καμιά ουσιαστική δέσμευση του Υπουργού Παιδείας
στη χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Ενώ τη Δευτέρα 2 του Σεπτέμβρη ξεκινούν τα σχολεία και χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι κυριολεκτικά με μια βαλίτσα στο χέρι, καμιά ουσιαστική δέσμευση δεν ανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας , στη χθεσινή συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους αιρετούς στο ΚΥΣΠΕ, για το θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα για το θέμα των αποσπάσεων.
  • Ενώ θα περίμενε κανείς να δώσει άμεσα εντολή στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Υπουργείου για σύγκληση του ΚΥΣΠΕ και άμεση εξέταση των αιτήσεων απόσπασης -7.000 περίπου εκπαιδευτικών - από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σήμερα αποφάσισαν να ζητήσουν τα κενά δασκάλων και νηπιαγωγώνμε την προοπτική να συνεδριάσει το Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή, μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!! Ούτε στο θέμα της διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών, που έκαναν αίτηση για απόσπαση και που χωρίς δική τους ευθύνη θα ταλαιπωρηθούν, έδωσε λύση.

  • Για τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν, αυτό που ουσιαστικά "αποκαλύφθηκε" στη χθεσινή συνάντηση είναι πως ο αριθμός των αναπληρωτών θα είναι φέτος δραστικά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι (10.000 αναπληρωτές λιγότεροι), 2.000 από τακτικό προϋπολογισμό και 10.000 από ΕΣΠΑ συνολικά για Δ.Ε. ΚΑΙ Π.Ε., οδηγώντας έτσι στην ανεργία χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς και δημιουργώντας τεράστια κενά στα σχολεία. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά στην εκπαίδευση τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια που δεν θα γίνει, όπως είπε, ούτε ένας μόνιμος διορισμός,  επειδή δεν υπάρχουν πιστώσεις.
  • Στο θέμα των μετατάξεων ουσιαστικά παραδέχθηκε την έλλειψη σχεδιασμού και το "αλαλούμ" που επικρατεί, αφού δεν έδωσε καμιά απάντηση σε ποιες θέσεις θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί της Β/θμιας που θα έρθουν στην Α/θμια (οργανικές είπε, αλλά πότε θα δημιουργηθούν;) και τι θα γίνει με τους συναδέλφους ειδικοτήτων της Α/μιας που δεν ικανοποιήθηκε η αίτησή τους για μετάθεση ή δεν τοποθετήθηκαν και παραμένουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ, επειδή δεν υπήρχαν θέσεις.
  • Στο θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων των εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως δεν θα απολυθεί, πλέον, κανείς εκπαιδευτικός και δεν θα μπει κανείς σε διαθεσιμότητα. Βέβαια, να τονίσουμε πως ο Υπουργός Παιδείας και για άλλα είχε δεσμευθεί στο παρελθόν και άλλα έκανε ( π.χ. αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών, ωραρίου κτλ ).
Απ’ όλα τα παραπάνω ένα είναι το συμπέρασμα:
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Υλοποιούν κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας, αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους - εργαζόμενους, που έχουν έστω και στοιχειώδη δικαιώματα, και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν αυτή την πολιτική .
Ο κλάδος θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα σ’ αυτά τα σχέδια .
Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στους Συλλόγους, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους άλλων χώρων να προχωρήσει σε αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου