Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΟΛΜΕ: Εμμένει σε απεργία μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

ΟΛΜΕ: Εμμένει σε απεργία μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας
Τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά και τα πανεπιστήμια το ίδιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ.Κων/νος Αρβανιτόπουλος επιχειρώντας να απαντήσει στους δυο κλάδους εκπαιδευτικών που απειλούν με «θερμό» Φθινόπωρο λόγω της διαθεσιμότητας και των μετατάξεων, που στη περίπτωση των καθηγητών καταγγέλλεται ότι γίνονται χωρίς κριτήρια και μέσα σε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος.



Ο κ. Αρβανιτόπουλος επίσης μετά την σημερινή του συνάντηση με την ΟΛΜΕ, που έγινε σε θετικό κλίμα αλλά χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα καθώς η στάση των καθηγητών δεν άλλαξε, υποστήριξε ότι οι θέσεις των εκπαιδευτικών δεν θίγονται με τις επικείμενες μετατάξεις και την διαθεσιμότητα.

«Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου»υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας. 

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσυφάκης δήλωσε ότι δεν πείσθηκε από τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα προτείνει την κήρυξη απεργίας όπως έχει ήδη αποφασιστεί.
«Θέλω να πω, επίσης,  ότι η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Για την διαθεσιμότητα, για τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έχει – όπως γνωρίζετε ήδη - ληφθεί μέριμνα, ώστε αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας, και αυτό είναι περίπου το 60% του αριθμού, να απορροφηθούν από Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας. Αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου,  αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση» ανέφερε. 

«Θέλω ακόμη να πω ότι, επειδή σήμερα η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι – και είναι - η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία» κατέληξε.

Τι ζήτησε η ΟΛΜΕ

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας «να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων, να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά και να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτεμβρίου με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών».

Το ΔΣ με ανακοίνωση του θέτει τα εξής ερωτήματα σχετικά με τις επικείμενες μετατάξεις εκπαιδευτικών:

- Γιατί δεν έγιναν οι εθελοντικές μετατάξεις που είχαν προκηρυχθεί;

- Τα κενά που παρουσιάζονται είναι στην ουσία πλασματικά και αν υλοποιηθεί η προκήρυξη θα τιναχθεί στον αέρα η 
εκπαιδευτική διαδικασία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με ποια ωρολόγια προγράμματα έγιναν αφού τα τελικά δημοσιεύτηκαν μόλις εχτές (21/8/2013); 

- Γιατί παραμένει ασαφής η δυνατότητα, αν οι αιτήσεις γίνονται για την περιφέρεια ή για όλη τη χώρα; 

- Γιατί δεν ξεκαθαρίζεται το αν οι θέσεις στην πρωτοβάθμια είναι οργανικές ή οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ;

- Τι θα γίνουν οι εκπαιδευτικοί που δεν θα καταλάβουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους; Θα μεταταχθούν αλλού υποχρεωτικά;

- Τι θα γίνουν οι 1.330 εκπαιδευτικοί που, έτσι κι αλλιώς, δεν θα καταλάβουν θέση αφού οι «υπεράριθμοι» κατά τον Υπουργό είναι περισσότεροι των θέσεων;

Γράφτηκε από τον/την TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου