Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή – Πρόταση του Ευαγγέλου Φιλίππου, αιρετού AΠΥΣΠΕ Ηπείρου, προς τη ΔΟΕ

Λόγω των οξυμένων προβλημάτων στην εκπαίδευση απέστειλα μια επιστολή – πρόταση μου προς τη ΔΟΕ (1/11/13) με θέμα:«Πρόταση προς τη ΔΟΕ για σύγκλιση έκτακτης 
σύσκεψης αιρετών ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ & Πρόεδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΩΡΑΡΙΟ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Από: Ευαγγέλου Φίλιππο ΠΡΟΣ: ΔΟΕ 

«Αγαπητά μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,
Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα (δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς) η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει προβεί σε μια κυνική πολιτική που υποβαθμίζει τόσο την παιδεία και εκπαίδευση των μικρών μαθητών μας όσο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Η πληθώρα των εγκυκλίων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, οι τροπολογίες για τις οργανικές και το ωράριο και η γενικότερη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχουν οδηγήσει την εκπαιδευτική κοινότητα σε μια διαρκή αναστάτωση και αβεβαιότητα.
Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός κοινού μετώπου (αυστηρά συντονισμένου) από τη ΔΟΕ, τους αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών απέναντι στην κυνική και πρόχειρη πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Για να επιτευχθεί με αποτελεσματικό τρόπο αυτό το κοινό μέτωπο προτείνω την άμεση σύγκλιση, μέσα στο Νοέμβριο, έκτακτης σύσκεψης από τη ΔΟΕ των αιρετών ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ και Πρόεδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο:ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΩΡΑΡΙΟ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Τέλος, για να υπάρχει έγκυρη ενημέρωση σε νομικά ζητήματα προτείνω να προσκληθεί ως ομιλήτρια στην παραπάνω σύσκεψη η νομικός σύμβουλος, εργατολόγος της ΑΔΕΔΥ, κα. Τσίπρα Μαρία».
Φίλιππος Ευαγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου