Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Οξύνονται τα προβλήματα στα σχολεία της Ευρυτανίας. Αναστέλλει τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο Μεγάλου Χωριού - Ακόμα κλειστά τα Νηπιαγωγεία Γρανίτσας & Αγράφων

Χίλια μύρια… προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα, κοντά δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αρκετά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευρυτανίας.
nipiagogeio-megalo-xorio1
 Κλειστά τρία νηπιαγωγεία
Μόλις την Τρίτη 5/11 έγινε γνωστω και ανεπίσημα) γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο του Μεγάλου Χωριού, λόγω της αδείας επαπειλούμενης κύησης που ζήτησε και έλαβε η εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στο σχολείο μέχρι πρότινος.
Έτσι, μέχρι το υπουργείο να τοποθετήσει στη θέση της αναπληρώτρια, οι τρεις (3) μικροί μαθητές θα μεταφέρονται με το υπάρχον μεταφορικό μέσο (ταξί), που εκτελεί ήδη καθημερινό δρομολόγιο, στο Καρπενήσι, ενώ για το θέμα υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων.
Κι όλα αυτά, ενώ ακόμα τα Νηπιαγωγεία σε Άγραφα και Γρανίτσα παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού· τι κι αν το νηπιαγωγείο θεωρείται πλέον υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης…
Για το θέμα, μάλιστα, ενημερώθηκε πρόσφατα ο γ.γ του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, τόσο από την αναπλ. δήμαρχο Αγράφων κα Βασιλική Φεγγούλη όσο και από τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε ν. Ευρυτανίας Σιδέρη Μοτσιόλα.
Φως στο τούνελ, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν διαφαίνεται, καθώς το υπουργείο δεν διαθέτει τις απαιτούμενες πιστώσεις για να καλύψει τα κενά, όπως επιβεβαιώνει και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Παλιαλέξης.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα να υπάρξει ακόμα ένα περιφερειακό νηπιαγωγείο στον ν. Ευρυτανίας που θα αναγκαστεί να αναστείλει -προσωρινά τουλάχιστον- τη λειτουργία του.
Την ίδια στιγμή τα λειτουργικά κενά σε δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου (μία θέση στο μάθημα γερμανικής γλώσσας, δύο στα Αγγλικά και μία στο μάθημα Πληροφορικής) παραμένουν.
Τα συμπεράσματα της Γ.Σ.
Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν εξάλλου τη κατάσταση που επικρατεί σε δημοτικά και νηπιαγωγεία οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπαίδευσης του νομού που πήραν μέρος στην τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο Καρπενήσι.
Το «παρών» έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Κομνηνός Μαντάς, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, έλαβε γνώση για τις ενέργειες του συλλόγου και απάντησε σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών.
Μια σειρά από θέματα, όπως οι συγχωνεύσεις/συμπτύξεις τμημάτων, το συνταξιοδοτικό, το ωράριο διδασκαλίας, η αξιολόγηση, οι καταργήσεις οργανικών θέσεων κ.α, τέθηκαν μεταξύ άλλων επί τάπητος.
«Η σχολική χρονιά δεν έχει αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς» επιβεβαιώνει (μάλλον με απαισιοδοξία) στα «Ευρυτανικά Νέα» ο κ. Μοτσιόλας, και πλέον, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου, με γονείς και μαθητές να ελπίζουν σε εξεύρεση λύσεων, έστω και καθυστερημένα

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου