Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-14

Προς :
τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο
Κοιν.:
1.Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου
2. Γεν . Γραμματέα Υπ. Παιδείας κ. Θ. Κυριαζή
3. Δ.Ο.Ε.


Θέμα : Μεταθέσεις εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-14

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους. Πέρυσι η διαδικασία των μεταθέσεων είχε καθυστερήσει λόγω της ψήφισης, από τη Βουλή, διατάξεων σχετικών με τις μεταθέσεις (κατάργηση της υποχρεωτικής διετίας στην οργανική θέση για την Γενική και την Ειδική Αγωγή, δικαίωμα θεμελίωσης μετάθεσης και των εκπαιδευτικών που εισήχθησαν στα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, κτλ). Γι΄ αυτό άλλωστε εκδόθηκε και συμπληρωματική εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13, στις 24-1-13.
Ήδη βρισκόμαστε στον Δεκέμβρη και η σχετική εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών του 2013-2014 δεν έχει εκδοθεί, σε αντίθεση με ό,τι ορίζει το Π.Δ. 50/96, χωρίς μάλιστα να συντρέχουν οι λόγοι καθυστέρησης της περσινής χρονιάς. Όπως, μάλιστα, με ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται στο γραφείο σας, εδώ και 20 μέρες , κι ακόμη δεν την έχετε υπογράψει.
Κύριε Υπουργέ,
Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης της αγωνίας των συναδέλφων μου, οι οποίοι εκφράζουν τους φόβους και την αγωνία τους για τυχόν επανάληψη της περσινής καθυστέρησης. Δεν είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που καθημερινά αναφέρεται στη νομιμότητα, να παραβιάζει ρητές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς μάλιστα να επικαλείται γι΄ αυτό κανένα λόγο. Επιπλέον, η στάση αυτή δηλώνει αδιαφορία και περιφρόνηση προς τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που περιμένουν τη σχετική εγκύκλιο.
Επειδή τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου θα συμπαρασύρει όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Π.Ε. (ανακοίνωση μεταθέσεων , αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών) σας καλώ να την υπογράψετε άμεσα, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς.

Ο αιρετός ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου