Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Αποδέσμευση" αποσπασθέντων εκπαιδευτικών

 :
Προς
τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο
Κοιν.:
1.Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου
2. Γεν . Γραμματέα Υπ. Παιδείας κ. Θ. Κυριαζή
3. Δ.Ο.Ε.

Θέμα : "Αποδέσμευση" αποσπασθέντων εκπαιδευτικών
Κύριε Υπουργέ,
Έχουν περάσει τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, που η απόσπασή τους από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ εγκρίθηκε, δεν έχουν ακόμη "αποδεσμευθεί" και παραμένουν στις οργανικές τους θέσεις. Τελευταίο παράδειγμα οι 412 αποσπάσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε., που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 14-11-13, υπογράφηκαν από εσάς στις 18-11-13 και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, αφού οι Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν τους "αποδεσμεύουν", ύστερα από δική σας εντολή.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο λίγες μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων να συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών και να τους κρατάτε μακριά από την οικογένειές τους, τη στιγμή που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα (υγείας, οικονομικά, οικογενειακά κτλ). Είναι αδιανόητο και οξύμωρο, τις παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των αποσπάσεων να τις "πληρώνουν" οι εκπαιδευτικοί και να ακυρώνετε εσείς ο ίδιος στην πράξη τη δική σας υπογραφή.
Κύριε Υπουργέ,
Σας καλώ να δώσετε εντολή στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να "αποδεσμεύσουν" τους συνάδελφους που αποσπάσθηκαν , υλοποιώντας έτσι τη δική σας απόφαση. 
Ο αιρετός ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου