Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα ευαισθητοποίησης από το Καρπενήσι στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν

Γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα ήταν η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) που γιορτάστηκε στο Καρπενήσι.
Πηγή: Ευρυτανικά Νέα
amea-poreia-karpenisi1






















Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, παιδιά που φοιτούν στα ειδικά σχολεία, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ κ.α., εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Ζηνοπούλου με στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους και να προβάλλουν την ανάγκη για ίση αντιμετώπισή τους από την κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσίασε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) σύμφωνα με τα οποία ένα ποσοστό 88,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το σημαντικότερο εμπόδιο στην αξιοπρεπή ζωή των ΑΜΕΑ είναι η ανεπάρκεια των υποδομών του κράτους.
Παιδιά και ενήλικες κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν στα παρακείμενα καταστήματα ενημερωτικά φυλλάδια και απελευθέρωσαν στον ουρανό του Καρπενησίου λευκά μπαλόνια στα οποία ήταν γραμμένο το σύνθημα «Τόσο Διαφορετικοί κι όμως τόσο Ίδιοι».
Τι θα γίνει σήμερα
Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας ΑμΕΑ συνεχίζεται και σήμερα στο Καρπενήσι.
Εκδήλωση για τα ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες των ατόμων με αναπηρία φιλοξένησε στις 10.00 το πρωί το 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ το απόγευμα (στις 6.00) ο δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Ευρυτανίας και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας-Παράρτημα Καρπενησίου θα πραγματοποιήσει στο Συνεδριακό Κέντρο ομιλία με θέμα «Προσβασιμότητα: κλειδί κοινωνικής δικαιοσύνης».
Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Δρ. Αθανάσιος Κ. Ρισβάς, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ναυπακτίας και Δωρίδας.
Εξάλλου, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γυμνασίων θα αναπτύξουν γραπτά τις απόψεις τους πάνω στο θέμα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», ενώ μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων θα αναλύσουν μέσα από μια μικρή έκθεση τις ιδέες τους περί αποδοχής των παιδιών με αναπηρία.
Το σύνολο των δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καρπενησίου, το Ειδικό Δημοτικό-Ειδικό νηπιαγωγείο και το ΚΔΑΠ
ΜΕΑ «Ανεμώνη» του δήμου Καρπενησίου.
amea-karpenisi-sygkentrosi
amea-mpalonia1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου