Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σχετικά με τις ενέργειες της διοίκησης για την επιβολή της αξιολόγησης

Αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κείμενα εκ μέρους στελεχών της διοίκησης που με πιο υπηρεσιακό ή πιο πιεστικό τρόπο επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης. Πιο πρόσφατη περίπτωση, το έγγραφο των προϊσταμένων  επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Πλήθος, επίσης, καταγγελιών φτάνουν στη Δ.Ο.Ε. για τον «υπέρμετρο ζήλο» που επιδεικνύουν κάποιοι σχολικοί σύμβουλοι στο να «βοηθήσουν» τους συλλόγους διδασκόντων να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας. Για στελέχη που ξεχνούν ότι είναι κομμάτι του κλάδου κι επιλέγουν να κινούνται ενάντια στις αποφάσεις και τους αγώνες του.
 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει αυτό που έχει ήδη τονίσει και με άλλες πρόσφατες ανακοινώσεις του: κανείς δε νομιμοποιείται στο να ασκεί πιέσεις στους συλλόγους διδασκόντων στην κατεύθυνση υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης και μάλιστα εντός αυθαίρετα ορισμένων χρονικών περιθωρίων. Αυτό καθώς και το ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας της αυτοαξιολόγησης, τεκμηριώνεται νομικά και με τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας Τσίπρα που έχουμε αποστείλει από τις 16 Φεβρουαρίου.
 
Είναι φανερό ότι η άρνηση των εκπαιδευτικών στο να υλοποιήσουν την αυτοαξιολόγηση προπομπό της αξιολόγησης – χειραγώγησης έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία σ’ αυτούς που επιχειρούν να την επιβάλουν. Οι πιέσεις, σίγουρα, θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι σύλλογοι διδασκόντων που έχουν συνεδριάσει έχουν αρνηθεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας. Το ίδιο θα πράξουν κι αυτοί που θα κληθούν να συνεδριάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν.Όλοι μαζί συσπειρωμένοι σε άμεση επικοινωνία με τα Δ.Σ. των Συλλόγων και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς τους.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Χαράλαμπος Κόκκινος        Αθανάσιος Κικινής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου