Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Όλη η λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Όλη η λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
Η... δέσμευση της κυβέρνησης για 11.000 απολύσεις και 12.500 διαθεσιμότητες κρίνεται στη σημερινή συνάντηση από τους δανειστές που δεν αποκλείεται να ζητήσουν και περισσότερες απομακρύνσεις εργαζομένων.

Με το οργανόγραμμα στα χέρια καταφθάνει ο Κ. Μητσοτάκης, έχοντας από χθες στα χέρια του και το νομοσχέδιο για το λουκέτο σε 23 οργανισμούς που ψηφίστηκε χθες τη νύχτα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη δείχγμα τον φορέων απ' όπου θα προέλθουν οι απολύσεις οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα και σταδιακά να φτάσουν τις 11.000 ως το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Άγνωστο εάν θα ζητήσει περισσότερες απολύσεις η τρόικα Σε ό,τι αφορά στους 1.500 σχολικούς φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση ο Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί να δώσει απάντηση για το αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα.
Οι σχολικοί φύλακες είναι από τους πρώτους που θα κινδυνεύσουν με απόλυση καθώς λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας και αυτομάτως θα πρέπει να απολυθούν εάν δεν απορροφηθούν σε άλλη υπηρεσία.
Στην ίδια μοίρα θα βρεθούν και οι εκπαιδευτικοί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο και δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί, όπως και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Όλοι αυτοί μαζί με περίπου 1.600 συμβασιούχους που εξακολουθούν να υπηρετούν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων θα είναι "το πρώτο αίμα" των απολύσεων για φέτος.
Βέβαια μέχρι τώρα η τρόικα μόνο έμμεσα είχε δώσει το πράσινο φως για να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι στις απολύσεις και θα διαφανεί σήμερα εάν αυτό θα γίνει ή όχι.
Όλο το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων ως το Δεκέμβριο του 2014 Τελευταία κατηγορία (και εδώ μένει να πει το ναι η τρόικα) ο αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που δεν θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.
Ως τα τέλη Μαρτίου– θα πρέπει να τεθούν εκτός Δημοσίου 1.000 ακόμα υπάλληλοι. Εως τον Ιούνιο επιπλέον 4.000, 1.500 εντός του Ιουλίου και 1.500 εντός του Αυγούστου. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, με το κλείσιμο δηλαδή του τρίτου τριμήνου, θα πρέπει να γίνουν 2.000 ακόμα απολύσεις, ενώ απομένουν άλλες 1.000 έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμπληρωθεί ο ζητούμενος αριθμός.
http://www.toxwni.gr/ellada/item/13410-oli-i-lista-apoliseon-kai-diathesimotitas-sto-dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου