Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σύντομα η απόφαση για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών



Σύντομα η απόφαση για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών
Σημαντικά νέα βγήκαν από τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Εύβοιας με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου, ιδίως για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και όχι μόνο . Συγκεκριμένα για το φλέγον ζήτημα της  προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μετά την 1-7-2010, οπότε και κλείδωσαν οι πίνακες, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι σύντομα θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε τα χρόνια που οι πίνακες παρέμεναν «κλειδωμένοι».

 Για το θέμα της μισθολογική αναγνώρισης της  προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που προέρχονται από την ιδιωτική εκπαίδευση και εισέρχονται στη δημόσια εκπαίδευση, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι θα εξετάσει το θέμα με την ΟΙΕΛΕ. Αξίζει να αναφερθεί ότι και η ΟΙΕΛΕ έχει θέσει το θέμα της  πλήρους μισθολογικής αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία και μάλιστα υπήρξε και δέσμευση του Υφυπουργού για την αποκατάσταση της αδικίας.
 Το news.gr επικοινώνησε με τη γραμματέα του ΔΣ της ΕΛΜΕ κα Ψωίνου η οποία και ανέφερε ότι εκτός από το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών τέθηκε και το ζήτημα της «Τράπεζας Θεμάτων» για την οποία ο κ.Κεδίκογλου ανέφερε ότι θα λειτουργήσει αλλά με περικοπή της εξεταστέας ύλης. Μάλιστα ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση.
  Ο Υφυπουργός μεταξύ των άλλων υπεραμύνθηκε των θέσεών του για τα προβλήματα που δημιουργεί ο μεγάλος αριθμός επαπειλούμενων κυήσεων. Μάλιστα τόνισε ότι ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πρόβλημα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
 Για το ζήτημα της κατάθεσης της Ετήσιας Έκθεσης Αξιολόγησης στο Δίκτυο Πληροφόρησης της ΑΕΕ και όχι στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπως όριζε ο ν.3848 δεν δόθηκε απάντηση ενώ ο Υφυπουργός, σύμφωνα με την κα Ψωίνου, επιφυλάχθηκε να προσδιορίσει τι σημαίνει υποχρεωτικότητα της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου. Να αναφέρουμε ότι ο ν.3848 όριζε ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου δημοσιεύονταν στις ιστοσελίδες του σχολείου, στη Διεύθυνση και ακολούθως υποβάλλονταν στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας.
 Η ΕΛΜΕ Εύβοιας έθεσε και το θέμα της καθυστέρησης στην επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Για το θέμα αυτό ο  κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι  επειδή η διαθεσιμότητα εφαρμόζεται για πρώτη φορά υπάρχει δυσκολία στο συντονισμό των αρμόδιων Υπουργείων.  Επίσης ο κ .Κεδίκογλου θα εξετάσει το ζήτημα του πειθαρχικού για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι οδηγούνται σε αυτό ακόμα και με ανώνυμη καταγγελία.
 Για το φλέγον θέμα της αξιολόγησης η κα Ψωίνου μας ανέφερε ότι ο Υφυπουργός  τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία.  Επίσης ο κ. Κεδίκογλου υπεραμύνθηκε της απόφασης για το «κόψιμο» της συνδικαλιστικής άδειας στην εκλογοαπολογιστική  η οποία κάλλιστα μπορεί να πραγματοποιείται το Σάββατο.
 Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου