Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αυξήσεις(!) μισθών στο Δημόσιο, με βάση την αξιολόγηση

Αυξήσεις(!) μισθών στο Δημόσιο, με βάση την αξιολόγηση
 Μετά από αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και επιδομάτων την τελευταία τριετία,  οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα δούν  τις αποδοχές τους να αυξάνονται από το δεύτερο τρίμηνο του 2015.  Οι αυξήσεις θα είναι συνδεδεμένες με την αξιολόγηση των υπαλλήλων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δίμηνο του προσεχούς έτους. Σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, οι απολαβές κάθε υπαλλήλου θα είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και την θέση ευθύνης που κατέχει.
Εκτιμάται ότι στην αξιολόγηση περίπου το 15% (100.000 δημόσιοι υπάλληλοι) δεν θα "πιάσουν τη βάση" και δεν θα πάρουν το προβλεπόμενο μισθολογικό μπόνους-αύξηση.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη διαμορφώσει τα κριτήρια και τις διαδικασίες αξιολόγησης, η οποία θα γίνει με βάση  τις εργασιακές επιδόσεις κάθε ΔΥ τη φετινή χρονιά και τα στοιχεία του φακέλου του (τυπικά προσόντα, εκθέσεις προϊσταμένων κλπ).
Απομένει να παοφασισθεί σε κυβερνητικό επίπεδο ποιά θα είναι τα ποσά των αυξήσεων  και πώς θα διαμορφώνονται (ως ποσοτό επί του τωρινού μισθού, ή ως  κατ αποκοπήν bonus ανά μισθολογικό κλιμάκιο και κατηγορά εργαζομένων).

ΠΗΓΗ: http://www.sofokleousin.gr/archives/163472.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου