Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η ΔΟΕ ζητά συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας για το Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή

Κύριε Υφυπουργέ,

Τη Μεγάλη Τετάρτη (16 Απριλίου 2014), το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε για διαβούλευση το νέο Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή. 
Θα περιμέναμε ότι η πολιτική ηγεσία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου επάνω σ’ ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα όπως αυτό της Ειδικής Αγωγής, θα προχωρούσε, επίσημα, στην αποστολή του Σχεδίου προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (τακτική που όλες οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου τηρούσαν απαρέγκλιτα) αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε καταγραφή των απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων του χώρου της εκπαίδευσης μέσα από σειρά συναντήσεων και ανταλλαγής κειμένων ώστε να καταθέσει μια ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων.

Θεωρούμε πως θα ήταν χρήσιμη μια συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με εσάς, ως αρμόδιο για το θέμα, με την παρουσία του αρμόδιου Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, ώστε να αναλυθούν πλήρως όλες οι διαστάσεις του Σχεδίου, τα προβλήματα που εντοπίζονται και η ενίσχυση των, όποιων, θετικών σημείων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου