Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

83η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε

Την Κυριακή 22-6-2014 άρχισαν οι εργασίες της 83ης Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), συμμετέχουν συνολικά 599 σύνεδροι από όλους τους συλλόγους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.               Η διαδικασία ξεκίνησε με δυο περίπου ώρες καθυστέρηση, κατί που είναι σύνηθες, προκειμένου να διαπιστωθεί η απαρτία. Μετά η διαδικασία προχώρησε ομαλά με την εκλογή Προεδρείου, την έγκριση κανονισμού εργασιών και άλλων επιτροπών.

Ακολούθησε ενημέρωση από τους αιρετούς του κλάδου στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Μπράτη και Παληγιάννη και ακολούθησε η έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ την οποία παρουσίασε ο Γραμματέας της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής. Μετά την έκθεση πεπραγμένων οι διαδικασίες συνεχίστηκαν με το οικονομικό απολογισμό από τον Ταμία της Δ.Ο.Ε. συνάδελφο Τριαντάφυλλο Οικονόμου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Γενική συνέλευση συμμετέχουν αντιπρόσωποι για να πάρουν αποφάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου τους και τον τρόπο διεκδίκησής των. Από τις πρώτες τοποθετήσεις των δασκάλων αντιπροσώπων φάνηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που τους απασχολεί είναι κατά πρώτο λόγο η αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση και κατά δεύτερο οι υπηρεσιακές μεταβολές. Η Γ.Σ. βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε με τη λήξη των εργασιών της να έχουν παρθεί όλες εκείνες οι αποφάσεις που απαιτούνται για τη λύση των καίριων προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και να μην ξαναζήσουμε το θέατρο του παραλόγου που έχουμε ζήσει τόσα χρόνια, όπυ δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση και όλα παραπέμπονται στον μέλλον και στο Διοικητικό Συμβούλιο Της ΔΟΕ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την 83η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου