Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Που εισάγονται οι Ευρυτάνες υποψήφιοι των Πανελλαδικών - ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. Η αύξηση των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, σε μια πρώτη ανάγνωση.
panellinies-bathmoi-toixos

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ




Συγχαρητήρια από Δημητρίου
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Λουκάς Δημητρίουσυγχαίρει για την επιβράβευση των προσπαθειών τους, τους επιτυχόντες υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του Νομού Ευρυτανίας που εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και εύχεται καλή σταδιοδρομία.
Γενικά στοιχεία
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας κ. Θανάσης Κυριαζής, καταγράφεται μια προοδευτική αύξηση των βάσεων σε σχολές της περιφέρειας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Νομική Θράκης όπου έχουμε αύξηση 2,2% ή 389 μόρια, τους Μηχανολόγους – Μηχανικούς Θεσσαλονίκης με αύξηση 0,5% ή 960 μόρια και τους Μηχανολόγους – Μηχανικούς Θεσσαλίας με 7,3% ή 1.205 μόρια, στην Ιατρική Λάρισας με 3,2% ή 583 μόρια και την Ιατρική Ιωαννίνων με 3,34% ή 620 μόρια.

Αύξηση όμως παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής και τα μόρια και στις «καλές» σχολές του κέντρου όπως Νομική, Ιατρική, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και στη Γαλλική Φιλολογία και τη Σχολή Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στη Νομική Αθηνών η αύξηση είναι 0,8% ή 143 μόρια, στη Νομική Θεσσαλονίκης 1,2% ή 215 μόρια, στην Ιατρική Αθηνών 1,7% ή 317 μόρια, στην Ιατρική Θεσσαλονίκης 2,5% ή 442 μόρια ενώ στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του Πολυτεχνείου η αύξηση είναι 4,2% με 767 μόρια.

ΠΗΓΗ: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου