Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός για τους παιδόφιλους στην Ελλάδα. 10 παιδιά αποπλανήθηκαν από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες»...


Σοκάρουν τα στοιχεία για την αποπλάνηση ανηλίκων του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεως της Βουλής. 
Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε σε δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες», και ανέφερε μάλιστα ότι βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες, από τους γονείς τους. Αναφερόμενος στα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η δίωξη ο κ. Σφακιανάκης είπε χαρακτηριστικά: 
«Πρώτο και σημαντικό κομμάτι είναι το Cyberkid.gr. Είναι ένας διαδικτυακός κόμβος, που αναπτύχθηκε στις 7 Μαΐου 2014 και πιστέψτε με, ότι σήμερα έχουμε 820.000 θεάσεις μέσα από τον κόμβο αυτό. Αυτός ο κόμβος μέσα περιέχει ότι πρέπει να ξέρει ένα παιδί και ένας γονιός για το διαδίκτυο. 
Παράλληλα μπορούν και οι δύο να εκπαιδευτούν, μπορούν μέσα από το CYBERKID.GR να παίξουν παιχνίδια. «Μου ήταν αδιανόητο το 2014 να παίζει το παιδάκι σας ... 



Μεταξύ άλλων, ο κ. Σφακιανάκης αποκάλυψε ότι μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, από το 2011 έως το 2014, έχουν εντοπιστεί 1028 κατηγορούμενοι και 271 από αυτούς για παιδική πορνογραφία. Μέσα σε οκτώ χρόνια, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτράπηκαν 1060 αυτοκτονίες, 36 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην εντατική. 
sfakianakisO επικεφαλής του Σώματος Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. «Ήμουν στην Νέα Υόρκη και μου λένε “κάτι γίνεται στην χώρα σου, με μία πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο”. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε την μικρή στο παρά πέντε», είπε ο κ. Σφακιανάκης σημειώνοντας ότι για αυτή την υπόθεση η υπηρεσία βραβεύθηκε από το FBI. 

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσίασε τις αδυναμίες της πρακτικής που ακολουθείται με ένα παράδειγμα. 
«Καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της ΣΤ “ Δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, γιατί ο φάκελος γράφει μόνο “ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά”», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

 Τροπολογία από τον υπουργό παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε ότι αύριο θα κατατεθεί στην Βουλή τροπολογία η οποία θα προβλέπει: 
1.Την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου των εκπαιδευτικών προκειμένου να τίθενται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός κατά του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη. 
2.Οι εν λόγω πράξεις θα χαρακτηρίζονται ευθέως στον πειθαρχικό δίκαιο ως «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής» και όχι ως «αναξιοπρεπής συμπεριφορά προς την Υπηρεσία» όπως χαρακτηρίζεται σήμερα. 
3. Αν σε εκπαιδευτικό ή διοικητικό υπάλληλο σχολείου επιβληθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή –πλην της οριστικής παύσης- για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και σε ότι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν ασκηθεί ποινική δίωξη ή το αδίκημα παραγραφεί ή τεθεί στο αρχείο, ο εκπαιδευτικός μετατάσσεται υποχρεωτικά σε θέση εκτός σχολείου. 
Αν από το ποινικό δικαστήριο επιβληθεί η οποιαδήποτε ποινή για τα προαναφερθέντα εγκλήματα ο εκπαιδευτικός απολύεται όταν καταστεί αμετάκλητη η καταδίκη του. 

Ο Υφυπουργός, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε πρόταση προς τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να παρακολουθήσουν από κοντά την εφαρμογή του Cyberkid κάτι που αναμένεται να γίνεται την προσεχή εβδομάδα με διαδραστική τηλεδιάσκεψη από αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/sinagermos-gia-tous-pedofilous-stin-ellada-10-pedia-apoplanithikan-apo-diadiktiako-pechnidi-ntino-koukles-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου