Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΔΟΕ : Τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτα

ΔΟΕ : Τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευταΤο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει το «πάγωμα» της συνταξιοδότησης τριακοσίων  (300) περίπου αιτήσεων εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο. Η αναποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζει τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σε συνδυασμό με την αδυναμία να βρει πιστώσεις που θα καλύψουν τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, την οδηγεί σε λανθασμένες, προκλητικές και αντισυνταγματικές ενέργειες. 

Αντί να προγραμματίσει εγκαίρως την κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς ο Υπουργός Παιδείας έρχεται – δυο (2) μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους! – να επιτάξει ουσιαστικά τους εκπαιδευτικούς και να καταπατήσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα. 
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς και να σταματήσει κάθε αντισυνταγματική ενέργεια όπως αυτή του παγώματος της συνταξιοδότησης που κρατά σε ομηρία  συναδέλφους που εμπρόθεσμα ασκούν τα δικαιώματά τους.  
Τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν τους τα χαρίζουμε, δεν τους επιτρέπουμε να τα καταπατούν.
 Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου