Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Εξελίξεις για τις 500 ενστάσεις εκπαιδευτικών για τις 3.652 υποχρεωτικές μετατάξεις


Σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης των 500 ενστάσεων που έχουν υποβληθεί σχετικά με τις 3.652 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.


Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όπου προβλέπεται ότι θα γίνει η ανακοίνωση των ενστάσεων που ικανοποιούνται.

Αμέσως μετά σχεδιάζεται να ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης Οργανικών Θέσεων σε συνεργασία με τους δεκατρείς Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε περιοχής, η οποία και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου ΄έτους.
Τα παραπάνω προέκυψαν κατά τη συνάντηση της προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Στεφανία Μπετίνας Αλβίνα Τίλε και της Γενικής Γραμματέως Κατερίνας Γκριτζαλιώτη με στελέχη του Γραφείου του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδου.
Οι εκπρόσωποι της επιστημονικής ένωσης των εκπαιδευτικών Γερμανικής Φιλολογίας ζήτησαν να υπάρξει – πριν την ανακοίνωση οποιασδήποτε απόφασης – διαβούλευση με τους φορείς των εκπαιδευτικών, τόσο τους συνδικαλιστικούς (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) όσο και τους επιστημονικους. Στα πλαίσια αυτά κατέθεσε γραπτώς αίτημα επείγουσας συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Υπενθυμίζεται πως οι υπηρεσιακές αυτές μεταβολές πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ υπό τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με παράκαμψη , όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, ολόκληρης της υπηρεσιακής δομής - περιφερειακής και κεντρικής - του αρμόδιου υπουργείου

ΠΗΓΗ: ΕΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου