Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δημοτικό σχολείο μετατράπηκε σε ρίνγκ – Πού να ξεκινήσει η αξιολόγηση

Σχολείο- ριγκ στην Καρδίτσα: Δάσκαλοι εκσφενδόνισαν τασάκια σε διευθύντρια.
Προσαγωγές, λιποθυμίες, βροχή αντικειμένων όπως τασάκια και ανθοδοχεία, μέχρι και «εισβολή» οργισμένου συζύγου συνθέτουν το πρωτόγνωρο σκηνικό που στήθηκε χτες σε Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.
Στα τέλη της περασμένης Άνοιξης η τότε διευθύντρια του σχολείου είχε τεθεί σε 6μηνη αργία για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας.

Η εν λόγω εκπαιδευτικός επέστρεψε στην θέση της την Δευτέρα με ένα… «δώρο» για τους συναδέλφους της. Τους είχε ορίσει μάρτυρες στην αγωγή που κατέθεσε κατά της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.
Όταν ο αστυνομικός επέδωσε στους εκπαιδευτικούς τις κλήσεις μάρτυρα στην ανάκριση, όπως γράφει το Εθνος, το σχολείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και οι δάσκαλοι από πρότυπα για τα παιδιά έγιναν παράδειγμα προς αποφυγή!
Τασάκια και ανθοδοχεία εκσφενδονίζονταν, η διευθύντρια καταγγέλλει τους δασκάλους ότι της επιτέθηκαν, ο σύζυγός της μπήκε σαν… σίφουνας στο σχολείο να ζητήσει τον λόγο και οι μικροί μαθητές αποχώρησαν άρον άρον.
Λίγο μετά η διευθύντρια μεταφέρθηκε με λιποθυμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στο νοσοκομείο πήγαν και δύο δασκάλες που λόγω του στρες αισθάνθηκαν αδιαθεσία…
Οι δάσκαλοι έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκε ένας συνάδελφός τους, τον οποίο η διευθύντρια κατονόμασε ως δράστη της επίθεσης εναντίον της. Η ίδια ωστόσο επιφυλάχθηκε και δεν κατέθεσε -μέχρι αργά το βράδυ- μήνυση, ενώ αρνήθηκε και να σχολιάσει το συμβάν.
Το χρονικό της κόντρας
Η Μ.Γ. πήγε ως διευθύντρια στο σχολείο πέρσι και, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί της, από την πρώτη μέρα μιλούσε υποτιμητικά και απαξιωτικά προς τους εκπαιδευτικούς.
Το σύνολο αυτών κατέθεσαν καταγγελία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η διευθύντρια παραπέμφθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και από τις 25 Μαΐου μέχρι να εκδοθεί η απόφαση τέθηκε σε 6μηνη αργία.
Η ποινή που της επιβλήθηκε, μετά την ένορκη διοικητική εξέταση, ήταν στέρηση μισθού για 15 μέρες και η διευθύντρια επέστρεψε στις 6 Νοεμβρίου στο ίδιο σχολείο, παρότι οι δάσκαλοι ζήτησαν από τη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να μετατεθεί σε άλλη σχολική μονάδα.
 pekp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου