Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι είναι οι διεκδικητές της ψήφου στην Ευρυτανία;

Οριστικοποιήθηκε η μορφή των ψηφοδελτίων στην Ευρυτανία, καθώς ένα μετά το άλλο, τα κόμματα ανακοίνωσαν τους υποψηφίους τους.

Οι πιο παράξενες εκλογές της μεταπολίτευσης βρίσκονται προ των πυλών και οποιαδήποτε πρόβλεψη – ειδικά στην Ευρυτανία – θα ήταν τουλάχιστον παρακινδυνευμένη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις των κομμάτων, η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα στο Νομό Ευρυτανίας, όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, έχει ως εξής:
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα στελεχώσουν,όπως αποφασίστηκε μα …συνοπτικές διαδικασίες, ο απόστρατος αξιωματικός Βασίλης Βλάχος, η νυν περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Καλαντζή και ο νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.

kalpi
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι θα είναι τελικά δύο παλιοί γνώριμοι (Καλλιόπη Κανακάκη – Θωμάς Κώτσιας) με τονΚωνσταντίνο Μπίκα να συμπληρώνει την τριάδα. Ακούστηκαν επίσης και κάποια άλλα ονόματα ως πιθανοί υποψήφιοι, αλλά η απόφαση που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν δυνατόν να περιλαμβάνει περισσότερα από τρία ονόματα.

Μάλλον ανεπαρκής θα πρέπει να χαρακτηρισθεί η ενημέρωση, όσον αφορά τις υποψηφιότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που προκύπτει μέχρι στιγμής από τις σχετικές επίσημες πληροφορίες, είναι ότι ως δεδομένη θα πρέπει να χαρακτηρίζεται μόνο η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Καρβέλη. Να σημειωθεί ως τόσο, ότι δεν έχουν – μέχρι τούδε – ακουστεί άλλα ονόματα που να συνδέονται με το ενδεχόμενο συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία…

vouliΚ.Κ.Ε.: Υποψήφιοι με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα είναι: Γιάννης Γιαννούλης (εργάτης), Βασίλης Παπαροϊδάμης (συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος) και Βασίλης Λάππας (πολιτικός μηχανικός).

Η "Χρυσή Αυγή" παραθέτει στην κρίση των Ευρυτάνων εκλογέων δύο υποψήφιους βουλευτές και συγκεκριμένα, τον μηχανολόγο Ευάγγελο Διώτη και την αγρότισσα Γλυκερία Ντουφεκούλα.

Οσον αφορά τους Ανεξάρτητους Ελληνες (ΑΝΕΛ), το ψηφοδέλτιό τους θα περιλαμβάνει έναν μόνο υποψήφιο (Κωνσταντίνος Μπακόλας). Να σημειωθεί ότι ο νομός Ευρυτανίας, είναι για τους ΑΝΕΛ ο μοναδικός πανελληνίως με έναν υποψήφιο.

ΔΗΜΑΡ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία κατέρχεται σε συνεργασία με τους "Πράσινους", ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψηφίων  (Μωϋσής Μπερμπερής και Πολύμερος Χρήστος).

"Ποτάμι": Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, οριστικοποίησε τη μορφή του ψηφοδελτίου του στην Ευρυτανία, με τη συμμετοχή της συνταξιούχου Κατερίνας Αναστασοπούλου, της εκπαιδευτικού Λίλας Κλαουδάτου και του καθηγητή πανεπιστημίου Χαρίδημου Τσούκα. 

"Κίνημα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού": Υποψήφιοι με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι οι: Νικόλαος ΡαφτογιάννηςΝικόλαος Στασινός (πρώην αστυνομικός διευθυντής) και Χρήστος Χαλκιάς (αυτοκινητιστής). 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Από πλευράς της παράταξης "ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση", έγινε γνωστό ότι μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο γεωπόνος Λουκάς Μέξης.

"Τελεία": Μεταξύ των άλλων "μικρών" κομμάτων που θα έχουν εκπροσώπηση στην Ευρυτανία, είναι και η παράταξη "Τελεία", αρχηγός της οποίας είναι ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Συγκεκριμένα, υποψήφιος βουλευτής με την "Τελεία" στην Ευρυτανία θα είναι ο Κωνσταντίνος Μούρτος

ΠΗΓΗ!evritos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου