Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση από τον Δ. Μπράτη


Σήμερα για δεύτερη φορά -μετά την ανακοίνωση στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ-ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κατρούγκαλος επανέλαβε στον ΣΚΑΙ ότι θα γίνουν 15000 προσλήψεις στο δημόσιο,κυρίως στην υγεία,την παιδεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.Τα κονδύλια για τις προσλήψεις αυτές υπάρχουν ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό που είχε ψηφιστεί τον Δεκέμβρη του 2014.

Το θέμα τώρα έχει να κάνει με την επιμέρους κατανομή,αλλά και με τον τρόπο που θα γίνουν οι προσλήψεις ,που δεν μπορεί να είναι άλλος από τη θέση του κλάδου : 60% ΑΣΕΠ-40% πίνακας αναπληρωτών.Φυσικά χωρίς κανένα νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.Ταυτόχρονα θα πρέπει έγκαιρα να προωθηθεί η ρύθμιση για την αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών,έτσι ώστε οι πίνακες να αναμορφωθούν τον Ιούνιο με ολόκληρη την προϋπηρεσία.
Επισημαίνω,πάντως,σε σχέση με την κατανομή των προσλήψεων, ότι η παιδεία έχει πληγεί όσο κανένας άλλος τομέας από τις μνημονιακές πολιτικές.Στην ΠΕ π.χ. τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αποχωρήσει 9000 συνάδελφοι και έχουν προσληφθεί ως μόνιμοι μόνο 272.
Προφανώς ,όλα αυτά θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα έχει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας -μετά τις προγραμματικές- με τους συνδικαλιστικούς φορείς.Γι αυτό και η ΔΟΕ θα πρέπει να έχει ως πρώτα στην ατζέντα της τα παραπάνω θέματα ,που αφορούν χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου