Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Συνάντηση της Προέδρου των αναπληρωτών νηπιαγωγών με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης

 Τι συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση;

pl4269871-2600lm_300mm_x_1200mmΤα πάγια αιτήματα του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών έθεσε η Πρόεδρος Μαρία Σπανού στο νέο περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γ. Τερζάκη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.



Το πρώτο ζήτημα που έθεσε η κ. Σπανού ήταν το θέμα των κενών στις σχολικές μονάδες το ερχόμενο σχολικό έτος με δεδομένο και της μείωση κατα 40 % του ΕΣΠΑ.
Εν όψει της αυριανής συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τα στελέχη της εκπαίδευσης (διευθυντές εκπαίδευσης περιφερειακούς διευθυντές), η κ. Σπανού πρότεινε στον κ. Τερζάκη να ζητήσει την αφαίρεση κονδυλίων ΕΣΠΑ από άλλα έργα και τη διάθεση τους στην εκπαίδευση δεδομένου ότι το Ηράκλειο είναι ένας νομός με τεράστιες ανάγκες σε αναπληρωτές. Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών έχει εκφράσει τον προβληματισμό του και έχει θέσει τη συγκεκριμένη πρόταση ήδη, σε σχετική συζήτηση που είχε κάνει με στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.
Επίσης, ζήτησε οι αναπληρωτές να καλούνται αν είναι δυνατόν από πρώτη Σεπτέμβρη ώστε να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Παράλληλα, η κ. Σπανού τόνισε ότι τα μέλη του Συλλόγου συμφωνούν απόλυτα και χαίρονται ιδιαίτερα για την άρση του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών, που ήταν άλλωστε και ένα από τα κυριότερα αιτήματα του Συλλόγου.
Στα ζητήματα των αποσπάσεων η πρόεδρος του Συλλόγου πρότεινε τη δυνατότητα αμοιβαίας απόσπασης τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους αναπληρωτές ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, με τον περιφερειακό διευθυντή να δείχνει ενδιαφέρον και να αναφέρει ότι θα το θέσει στο υπουργείο.
Επίσης, συζήτησαν για την ανάγκη άμεσων μαζικών διορισμών στην εκπαίδευση με την κ. Σπανού να επισημαίνει ότι ο  Σύλλογος πέραν το 60-40 έχει προτείνει ως εναλλακτική λύση έπειτα και από την απόφαση της ολομέλειας ΣτΕ την ύπαρξη ενός πίνακα που θα περιλαμβάνει τη βαθμολογία του τελευταίου ΑΣΕΠ και την προϋπηρεσία αναβαθμισμένη.
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Τερζάκης για το θέμα των αδειών μητρότητας των αναπληρωτριών, με την πρόεδρο να  υπογραμμίζει ότι οι αναπληρώτριες λαμβάνουν μόνο 119 ημέρες συνολικά σε αντίθεση με τις μόνιμες που λαμβάνουν εννιά συν εννιά μήνες. Επίσης, εξήγησε στον περιφερειακό ότι εφόσον είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, οι αναπληρώτριες πληρούν τις προϋποθέσεις και δικαιούνται να λαμβάνουν την ειδική παροχή μητρότητας (6μηνη άδεια ΟΑΕΔ)
Τέλος η κ. Σπανού αναφέρθηκε στη μοριοδότηση των μονογονέων εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια ευαίσθητη ομάδα και θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα στις τοποθετήσεις στις σχολικές μονάδες. Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης συμφώνησε ότι είναι δικαια αιτήματα και δεσμεύθηκε οτι από τη θέση του θα κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου