Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Διαχρονική ανικανότητα στοιχειώδους προγραμματισμού!

 
            Ένα μήνα πριν τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία κι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας, παρότι οι αιτήσεις φέτος έγιναν κανονικά, τον μήνα Νοέμβριο.
            Σύμφωνα με το ΠΔ 50/96 οι μεταθέσεις έπρεπε να ανακοινωθούν ως το τέλος του Μάρτη του 2015. Το Υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευθεί από τις 3 του Μάρτη, στη συνάντηση με τη ΔΟΕ, ότι θα συγκροτούσε επιτροπή η οποία θα κατέθετε προτάσεις για το θέμα της επανεξέτασης  των υποχρεωτικών μετατάξεων, που επηρεάζουν άμεσα και τις μεταθέσεις. Το Υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια, μέσα σε 15 ημέρες σύμφωνα με τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού, θα ανακοίνωνε τις αποφάσεις του για το θέμα των μετατάξεων και θα ακολουθούσαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.
            Έχουν περάσει δυόμισι μήνες από τότε και η επιτροπή (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Υπουργείο Παιδείας) έχει συνεδριάσει μόνο μια φορά, χωρίς καν να έχει προσδιορισθεί από το Υπουργείο που έχει την ευθύνη, δεύτερη συνεδρίαση!
            Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των μεταθέσεων έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και στις αποσπάσεις και στους μόνιμους διορισμούς και στις προσλήψεις αναπληρωτών που, όπως φαίνεται, για μια χρονιά ακόμη, θα κληθούν την τελευταία στιγμή να καλύψουν τα κενά για να λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Κατά τα άλλα "στους αναπληρωτές θα στηριχτεί και πάλι η λειτουργία των σχολείων..." σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Κουράκη!
            Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για  την έλλειψη πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση του θέματος των υποχρεωτικών μετατάξεων, καθώς για την έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης της διαδικασίας έγκαιρης πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών ΠΕ.
            Είναι βέβαιο ότι αυτή η τακτική θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις αφενός μεν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη, αφετέρου δε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά δεν θα μπορούν να κάνουν έγκαιρα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.  
 
Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου