Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Οδηγίες για την χρήση των πρακτικών

 

Αθήνα 19/5/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε

Οδηγίες για την χρήση των πρακτικών
Συνάδελφοι,
            Προκειμένου να αποφύγουμε το δυσάρεστο φαινόμενο της ύπαρξης προβλημάτων στη διαδικασία της αναγνώρισης - νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, η νομική σύμβουλος της Δ.Ο.Ε. προχώρησε στη σύνταξη συγκεκριμένων υποδειγμάτων πρακτικών αρχαιρεσιών (ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στους Συλλόγους της Ελλάδας).
            Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα πρακτικά, με τις παρούσες οδηγίες, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών. Σας επισημαίνουμε, ότι η χρήση των παρόντων υποδειγμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς διευκολύνει τον έλεγχο των αντιπροσώπων και τη νομιμοποίησή τους.
Ο κάθε Σύλλογος θα χρησιμοποιήσει το πρακτικό το οποίο είναι κατάλληλο ανάλογα με τα δεδομένα του. Συγκεκριμένα:


1) ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
(α) εάν κάνετε εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Α.
(β) εάν διενεργείτε τις εκλογές για την ανάδειξη της εφορευτικής επιτροπής με βάση συνδυασμούς, τότε καλείστε να κάνετε χρήση του ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ Β.

2) ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
(α) Σε περίπτωση, που κάνετε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, τότε καλείστε να χρησιμοποιήσετε το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Δ.
(β) Σε περίπτωση, που κάνετε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ, τότε καλείστε να χρησιμοποιήσετε το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.
(γ) Σε περίπτωση, που κάνετε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΤ.
(δ) Σε περίπτωση, που κάνετε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ζ.
Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιείτε το μητρώο μελών για την διενέργεια των αρχαιρεσιών (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Γ).
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Η.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου