Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στα τυφλά οι αιτήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για πρόσληψη


Ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται με τη νέα εγκύκλιο και το άνοιγμα των πινάκων από το 2012 και έπειτα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να καταθέσουν αιτήσεις χωρίς να γνωρίζουν επακριβώς τη νέα τους σειρά στους πίνακες αναπληρωτών. Από το Υπουργείο Παιδείας μας δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αναρτήσουν τους νέους πίνακες και ίσως αυτό να γίνει κατά τη διάρκεια των αιτήσεων, εάν προλάβουν.



Για το ζήτημα αυτό η Πρόεδρος των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Μαρία Σπανού δήλωσε στο news.gr ότι ο Σύλλογος έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινωθούν οι νέοι πίνακες άμεσα ώστε να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί όλες τις παραμέτρους πριν προχωρήσουν σε αιτήσεις.

Σημειώνουμε ότι είναι και σε εκκρεμότητα το ζήτημα των ασφαλιστικών μέτρων που θα καταθέσει ο Σύλλογος για το άνοιγμα των πινάκων από το 2012 και εξής. 

Πολυνομοσχέδιο 

Συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας δήλωσε στο news.gr ότι δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το πολυνομοσχέδιο λόγω των πολιτικών εξελίξεων. «Το Υπουργείο επιθυμεί αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό και έχει τη βεβαιότητα ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της συγκυβέρνησης» μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας.

Καλόγηρος Βασίλειος

Πηγή: news.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου