Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Σχετικά με τις οργανικές θέσεις για τις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας

 Συνεχίστηκαν οι επαφές του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε με στελέχη του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΟ.ΠΑΙ.Θ κ. Τάσου Κουράκη για τη σύσταση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Από αυτές προέκυψε ότι αρχικά προβλέπεται η σύσταση οργανικών θέσεων μόνο για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες (ΠΕ11 -Φυσικής Αγωγής, ΠΕ06 - Αγγλικής Φιλολογίας και ΠΕ16 - Μουσικών), ενώ δεν αποσαφηνίστηκε το χρονικό πλαίσιο σύστασης οργανικών θέσεων και για τις νεοεισερχόμενες ειδικότητες (ΠΕ05 - Γαλλικής Φιλολογίας, ΠΕ07 - Γερμανικής Φιλολογίας, ΠΕ08 - Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ19/20 – Πληροφορικής, ΠΕ32 - Θεατρικών Σπουδών). 

Το Δ.Σ. της  Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε εκφράζει την απορία του καθώς και την έντονη δυσαρέσκειά του για την εξαίρεση των ειδικοτήτων αυτών από τη διαδικασία σύστασης οργανικών θέσεων, δεδομένου ότι αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δίκαιη και οριστική διευθέτηση του ζητήματος των Υποχρεωτικών Μετατάξεων. 

Ως εκ τούτου θα επιδιωχθεί σε συνεργασία με όλες τους εμπλεκόμενους φορείς (ενώσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων, συνδικαλιστικούς φορείς κ.λπ) να ολοκληρωθεί η σύσταση των οργανικών θέσεων και για τις οκτώ ειδικότητες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΠΗΓΗ:http://deutsch.gr/
deutsch.gr

Διαβάστε περισσότερα:
deutsch.gr

Διαβάστε περισσότερα:
deutsch.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου