Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Στα τέλη Ιουλίου το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Μέσα Αυγούστου η εγκύκλιος αναπληρωτών



KATHIGITISΕνδεχομένως να καθυστερήσει η εισαγωγή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σύμφωνα με δηλώσεις στενού συνεργάτη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στο newsbeast.gr. 

Σε ερώτησή μας για το πότε εκτιμά ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στη Βουλή μας ανέφερε ότι αναμένουν τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης και πιθανόν οι διαδικασίες να ξεκινήσουν τέλη Ιουλίου. 
Το εν λόγω σχέδιο νόμου ρυθμίζει μεταξύ των άλλων θέματα που αφορούν τους αναπληρωτές οι οποίοι θα κληθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου να στελεχώσουν τα σχολεία. Για παράδειγμα προβλέπεται το άνοιγμα των πινάκων από το 2010 όπως και η άρση του διετούς αποκλεισμού, ρύθμιση που θα φέρει πίσω στους πίνακες περίπου 500 εκπαιδευτικούς. 
Για θέματα που επείγουν ενδεχομένως να κατατεθεί κάποια τροπολογία σε σχέδιο νόμου άλλου Υπουργείου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το άρθρο 12 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τις μετεγγραφές κατατέθηκε αυτούσιο ως βουλευτική τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την Ιθαγένεια και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. 
Με βάση τα πιο πάνω πιθανόν η εγκύκλιος αναπληρωτών να ανακοινωθεί μέσα στον Αύγουστο ώστε να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου.
 Θυμίζουμε ότι το 2014 η εγκύκλιος ανακοινώθηκε στις 25 Ιουλίου ενώ το 2013 η εγκύκλιος ανακοινώθηκε στις 9 Αυγούστου. 

Καλόγηρος Βασίλειος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου