Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Ορισμένα σχολεία ενδέχεται να μην ανοίξουν καθόλου, ενώ άλλα θα υπολειτουργήσουν



Τα σχετικά κενά υπολογίζεται ότι είναι περίπου 25.000 και στην περίπτωση που δεν καλυφθούν, ορισμένα σχολεία ενδέχεται να μην ανοίξουν καθόλου, ενώ άλλα θα υπολειτουργήσουν.

Τα παραπάνω τονίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης, για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, και υπογραμμίζει τα εξής:

-Η ανεύθυνη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας εκδηλώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο στο φλέγον ζήτημα των ελλείψεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας.

-Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, το πρόβλημα εμφανίζεται να έχει τρομακτικές διαστάσεις.

-Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ιδίως για τα μικρότερα σχολεία των νησιωτικών περιοχών της Χώρας μας.

-Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται αυτοεγκλωβισμένο, θύμα της ολιγωρίας του και της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής.

-Μπροστά στο αδιέξοδο, η ηγεσία του προσανατολίζεται στην υιοθέτηση λύσεων που αποδομούν το σύστημα της παιδείας μας.

-Έτσι, φαίνεται να αποφασίζεται η μη υλοποίηση του ψηφιακού σχολείου, η κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κ.α..

-Το Υπουργείο αδιαφορεί για τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες αυτών των μέτρων.

-Οι αρμόδιοι, που όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα ήδη από το Φλεβάρη, ας ενεργοποιηθούν επιτέλους και ας ενδιαφερθούν για την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος, χωρίς να επιλέγουν εύκολες αλλά καταστροφικές λύσεις της τελευταίας στιγμής».


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου