Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

6000 πιστώσεις από τις δημόσιες επενδύσεις ζητά το Παιδείας 2.000 εγκρίθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους



6000 πιστώσεις από τις δημόσιες επενδύσεις ζητά το Παιδείας
Μέσω του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων προσπαθεί η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας να βρει πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει δοθεί το πράσινο φως για 2.000 πιστώσεις που σε συνδυασμό με τις 12.000 του ΕΣΠΑ δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών που εκτιμώνται περίπου σε 20-21.000.
Όπως δήλωσε ο κ. Κικινής της ΔΟΕ οι πιο πάνω πιστώσεις είναι λίγες σε αριθμό από τη στιγμή που μόνο στην Αθμια τα κενά φθάνουν τις 14.000 ενώ συνολικά τα κενά φθάνουν τις 21.000. Η κα Κιάου απάντησε ότι γίνονται ενέργειες για να εξασφαλισθούν άλλες 6.000 πιστώσεις  από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων.
«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι πολλά σχολεία θα είναι χωρίς δάσκαλο και νηπιαγωγό ενώ το θέμα αυτό συνδέθηκε και με το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών ώστε να αποφύγουμε παράλληλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών μόνο και μόνο για την εικόνα » δήλωσε στο news.gr ο κ. Κικινής.
Στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα όπως ήταν αυτό των καθαριστριών και των ανανεώσεων των συμβάσεων , η πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών, αποσπάσεις, τοποθετήσεις διάθεσης  στο εσωτερικό καθώς οι αποσπάσεις στο εξωτερικό.
Για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση αναμένεται δελτίο τύπου από τη ΔΟΕ.

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου