Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση από τον Αιρετό Δημήτρη Μπράτη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών


Σχετικά με τον αριθμό των πιστώσεων που θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ για προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ, σας ενημερώνω για τα εξής:


Δημήτρης ΜπράτηςΗ πρώτη φάση που ήταν προγραμματισμένη για 10/9 και η δεύτερη που είναι για 25/9 θα γίνουν μαζί.


Συγκεκριμένα: 
Νηπιαγωγοί για ολοήμερο: 413+247=660 
Δάσκαλοι για ολοήμερο: 278+93 =371
Ειδικότητες για ΕΑΕΠ : 898+ 674=1552.
Ειδικά σχολεία : 775+277=1052.
Παράλληλη :1078
Για το πώς θα κατανεμηθούν οι πιστώσεις κρατικού και ΠΔΕ δεν υπάρχει προς το παρόν ενημέρωση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Αύριο θα "τρέξει" το σύστημα για δασκάλους και νηπιαγωγούς.Για τις ειδικότητες στην ΠΕ θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθούν οι πίνακες της β/θμιας,κάτι που θα γίνει την Πέμπτη , οπότε προσλήψεις ειδικοτήτων για την ΠΕ πιθανότατα την άλλη βδομάδα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 : Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν μόνο τις πιστώσεις από το ΕΣΠΑ. Θα διατεθούν και πιστώσεις από τον κρατικό και το ΠΔΕ,οπότε οι προσλήψεις θα είναι περισσότερες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Η γ' φάση είναι προγραμματισμένη για 15/10 στη Γενική και περιλαμβάνει , από το ΕΣΠΑ , 90 δασκάλους για ολοήμερα και 163 νηπιαγωγούς.Για τα ειδικά σχολεία είναι προγραμματισμένη για τις 15/11 και περιλαμβάνει 52 εκπκούς ΠΕ ειδικής και για την παράλληλη 1/12 και περιλαμβάνει 429 εκπούς ΠΕ ειδικής.



Όπως ενημερώθηκα πριν λίγο από την αρμόδια Δνση του υπουργείου ολοκληρώνεται ο έλεγχος των ενστάσεων για τους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών ΠΕ και σήμερα θα γίνει μια πρώτη ανάρτηση του οριστικού πίνακα.
Αν όλα πάνε καλά-και δεν υπάρξει εμπλοκή λόγω αλλαγής υπουργού- αύριο θα "τρέξει" το σύστημα για να γίνουν οι προσλήψεις στη Γενική αγωγή.

Σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων θα γίνει εισήγηση σήμερα ,με βάση τα κενά,από τη Γενική Δνση προσωπικού και η πολιτική ηγεσία θα αποφασίσει.

Για την ειδική αγωγή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος των μεταπτυχιακών και γι αυτό δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η σύνταξη του προσωρινού πίνακα.

Σημείωση: Η α' φάση θα αφορά δασκάλους-νηπιαγωγούς, αφού οι πίνακες της β/θμιας δεν είναι ακόμη έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου