Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Από τον Σεπτέμβρη ένας τύπος σχολείου

Η προσπάθεια που κάνουμε τώρα για τη συνολική αναδιοργάνωση των σχολειών από τον Σεπτέμβρη είναι να υπάρχει ενός τύπου σχολείο, αλλά και να ενισχύσουμε, βεβαίως, το ολοήμερο σχολείο.
Υπουργείο παιδείαςΑυτό τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, και υπογράμμισε τα εξής:

Α. Ένα πρόβλημα, όμως, που μας εμποδίζει να είμαστε στους προγραμματισμούς μας συνεπείς, είναι η πολυτυπία του δημοτικού σχολείου. Σήμερα λειτουργούν τριών ειδών δημοτικά σχολεία: Το κλασικό που τελειώνει στις 12 το μεσημέρι, το ανοικτό, το οποίο τελειώνει στις 2 το μεσημέρι και το ολοήμερο που τελειώνει στις 4 το μεσημέρι. Ξεχνάω τα λεπτά –εντάξει- αναφέρομαι στις ώρες.
Β. Είναι προφανές ότι εδώ δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα συνταγματικής ισότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες μάθησης και ζωής στο σχολειό. Όμως, υπάρχουν και ουσιαστικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκα στην αρχή.
Γ. Είναι προφανές ότι για το ολοήμερο σχολείο  , η προσπάθειά μας είναι να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία και ο κανόνας αυτός είναι.
Δ. Έχουμε προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, όπως είναι η Ανατολική Αττική, διότι υπάρχει πληθυσμιακή, όπως ξέρετε, έκρηξη τα τελευταία χρόνια και εκεί πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα που αφορούν, όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να προσληφθούν, αλλά και οργανικές θέσεις που πρέπει να αυξηθούν και σχολειά που πρέπει να κτισθούν, γιατί υπάρχει κτιριακό πρόβλημα στην Ανατολική Αττική σε ορισμένες περιοχές. Τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά και πιστεύουμε ότι από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο που θα το δουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου