Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο υπ. Παιδείας ανακάλεσε απόφαση για σύσταση ομάδων για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό

Την προ ημερών απόφασή του για τη σύσταση και συγκρότηση Ομάδων Εργασίας με διακριτικό τίτλο «ΕΣΥΔΠ» ανακάλεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
 Έργο των Ομάδων Εργασίας «ΕΣΥΔΠ» ενδεικτικά, θα  ήταν :

Α. Η προώθηση στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης προγραμμάτων πρόληψης ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό με αξιοποίηση ταυτόχρονα, του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών, της Ευέλικτης Ζώνης, των κάθε είδους διαθεματικών δραστηριοτήτων (ερευνητικές εργασίες/project) και των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Σχολικών Δραστηριοτήτων και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων.
Β.  Η αξιοποίηση των συνεργασιών με την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠ.Π.Ε.Θ., τομέα Παιδείας), με το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», με τους φορείς οι οποίοι έχουν συνάψει συνεργασία με το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ), η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, η Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ» και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) καθώς και με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας κλπ.
Γ. Η οργάνωση συναντήσεων, εκδηλώσεων και επιμορφώσεων με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την κατάρτιση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων σχετικά με θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.
Η σύνταξη εκθέσεων απολογισμού αναφορικά με την πορεία και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση σχετικών δράσεων στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.
Δ. Η υποστήριξη των σχολικών δράσεων ανάδειξης της διαφορετικότητας και πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που υλοποιούνται στην περιφέρεια ευθύνης τους.
Ε. Η προώθηση προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τις σχολικές μονάδες σχετικού εκπαιδευτικού - υποστηρικτικού υλικού.
 Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου