Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τι προβλέπουν για την ΠΕ οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν την Παρασκευή στη βουλή στο νομοσχέδιο για την έρευνα

1.Στο άρθρο 33 προβλέπεται ότι οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών ,από το σχ.έ τος 2016-17,θα υποβάλλονται στο πρώτο 10ήμερο του Απρίλη και η υπαλληλική σχέση θα λύεται στις 31 Αυγούστου.
Η σύνταξη θα καταβάλλεται από 1ης Σεπτέμβρη. Ειδικά για φέτος οι αιτήσεις παραίτησης που υποβλήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη θεωρείται ότι έγιναν αποδεκτές από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική τους σχέση. Οι εκπ/κοί παραμένουν στην υπηρεσία τους μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Η σύνταξη καταβάλλεται από την επομένη της λήξης του διδακτικού έτους


2.Στο άρθρο 35 προβλέπεται ότι ο ελάχιστος αριθμός νηπίων ,προκειμένου να προσδιορισθεί η οργανικότητα των νηπιαγωγείων αυξάνεται από 7 που ήταν σε 14.Για τις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές ο ελάχιστος αριθμός είναι 5 νήπια.
Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι από το επόμενο σχολ. έτος 2016-17 οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο και στην Α Δημοτικού θα πραγματοποιούνται από 1-20 Μάϊου.

3.Στο άρθρο 55 προβλέπεται ότι τα υπηρεσιακά θέματα των εκπ/κών που υπηρετούν στο μειονοτικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων τα εξετάζει το ΑΠΥΣΠΕ κι όχι το ΚΥΣΠΕ.

4.Στο άρθρο 66 14Α προβλέπεται ότι οι εκπκοί των ΕΠΑΛ ,που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, μπορούν να διατεθούν σε σχολικές μονάδες της ΠΕ.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου