Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κρίση και τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών

daskalosΣχετικά με τις υπεραριθμίες που θα προκύψουν στα σχολεία ,λόγω συγχωνεύσεων καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων σας ενημερώνω για τα εξής:
1.Η κρίση των υπεράριθμων εκπκών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ΠΔ 50/96.2.Όταν υπάρχουν υπεραριθμίες σε ένα σχολείο καλούνται οι εκπκοί εντός τριών ημερών να υποβάλλουν δήλωση,αν οικοιοθελώς κάποιος επιθυμεί να φύγει.Σε περίπτωση πολλών αιτήσεων φεύγει αυτός που έχει τα περισσότερα μόρια μετάθεσης.3.Αν κανείς δεν κάνει δήλωση φεύγει ο τελευταίος τοποθετηθείς.Αν υπάρχουν πολλοί που τοποθετήθηκαν την ίδια ημερομηνία,φεύγει αυτός με τα λιγότερα μόρια.4.Όσοι κρίνονται υπεράριθμοι τοποθετούνται σε όμορες σχολικές μονάδες κατά προτεραιότητα.
Δημήτρης Μπράτης facebook
…………………………………………
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΛΗ «ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ»
Σε διευκρινιστικό mail που στάλθηκε από το ΥΠΠΕΘ προς τις Διευθύνσεις ΔΕ :
Μετά από ερωτήματα σχετικά με τη συμπλήρωση της στήλης «ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ» στη δήλωση των οργανικών κενών, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
Στη στήλη «Υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί», αναγράφεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν χαρακτηριστεί ως υπεράριθμοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996 (Α’ 45)  όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/1997 (Α’ 94). Αυτονόητο είναι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός των υπεραρίθμων πρέπει να έχει συνυπολογιστεί και στις στήλες των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών.
Στο βαθμό που δεν έχουν κριθεί υπεράριθμοι για το τρέχον σχολικό έτος, θα καταχωρηθεί ο αριθμός των υπεράριθμων του προηγούμενου σχολικού έτους.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου