Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ο αυτισμός δεν είναι “αρρώστια” είναι τρόπος ζωής

autism-children
Ο αυτισμός είναι μια ισόβια διαταραχή  κατά την οποία το άτομο εμφανίζει μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά. Οι ενδείξεις αυτισμού στο άτομο ξεκινούν πριν από τη συμπλήρωση των τριών πρώτων χρόνων της ζωής του.

Τα αυτιστικά παιδιά έχουν δυσκολία στην εκμάθηση γλώσσας, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και στις διαπροσωπικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Ο τρόπος ζωής, το οικογενειακό εισόδημα, το μορφωτικό επίπεδο δεν διαφοροποιούν την πιθανότητα εμφάνισης του αυτισμού, παρόλο που κάτι τέτοιο υποστηρίζεται από πολλούς.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 5000 παιδιά και ενήλικα άτομα με  κλασικό αυτισμό και 30000 άτομα με ειδικές διαταραχές ανάπτυξης. Η διαδικασία διάγνωσης ωστόσο, συνεχίζεται οπότε είναι πιθανό τα νούμερα να είναι πολύ μεγαλύτερα.
Ο αυτισμός είναι μια πολύ σοβαρή διαταραχή, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι επιδημία. Ο αυτισμός είναι τρόπος ζωής και αποτελεί τη ταυτότητα του ατόμου που έχει αυτή τη διαταραχή.  Τα παιδιά με αυτισμό δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται περίεργα και με φόβο από όλα τα άλλα. Το παρακάτω video παρουσιάζει τις ανησυχίες και τα ερωτήματα που μπορεί να έχουν τα περισσότερα παιδιά για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει διαφωτιστικές συνεντεύξεις  με αδέλφια, ξαδέλφια και τους φίλους των παιδιών γύρω από το φάσμα του αυτισμού.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου