Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για απόσπαση στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας


Αιτήσεις εκπαιδευτικών για απόσπαση στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα «ανοίγει» ο ιστότοπος (http://directors.minedu.gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.).  και Καλεί  μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τουλάχιστον διετή εκπαιδευτική υπηρεσία από το διορισμό τους σε σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση για την πλήρωση θέσεων με επιλογή, προκειμένου να αποσπαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα εκτός έδρας τμήματα αυτών, όπως αναλυτικά ορίζονται στον παρακάτω πίνακα, κατά το σχολικό έτος 2016-2017. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με δύο (2) τουλάχιστον χρόνια εκπαιδευτική υπηρεσία (άρθρο 7 παρ. 2 εδάφιο β. του νόμου 5953/2014 (1861 Β΄) Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.). Δεν επιλέγεται εκπαιδευτικός ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με τη ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα Ν. 3528/2007, (Φ.Ε.Κ. Α'26) ή για τον οποίο συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα, όπως ισχύει. 

Τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση απόσπασης έχουν την έννοια της υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Ν.1599/86 και ψευδής δήλωση συνεπάγεται κυρώσεις που προβλέπονται από την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του παραπάνω νόμου. Εκπαιδευτικός του οποίου τα πιστοποιητικά των αντικειμενικών κριτηρίων που προσκομίζονται κατά τη διαδικασία επιλογής είναι πλαστά ή αναληθή με σκοπό την παραπλάνηση της υπηρεσίας, αποκλείεται και σε βάρος του ασκούνται όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. 

Εξαιρούνται από το δικαίωμα υποβολής αίτησης οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι: 

α) διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στα  σχολεία αυτά, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του Ν.3328/2005 (ΦΕΚ 80/1-4-2005 τ.Α’), 
β) είναι στελέχη της εκπαίδευσης και η θητεία τους λήγει μετά τις 31-08-2016, 
γ) υπηρετούν σε θέσεις με θητεία η οποία λήγει μετά τις 31-08-2016 ή 
δ) υπηρετούν με θητεία στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. 
Αιτήσεις απόσπασης που τυχόν υποβάλλουν εκπαιδευτικοί των παραπάνω περιπτώσεων δεν θα γίνονται δεκτές. 
Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου