Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Σώφρονες» οι αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων σύμφωνα με την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης


Μαίρη Κοσμίδου «Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια, η υγεία και η υγιεινή παιδιών και εκπαιδευτικών»
Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/
Την απόφαση για το κλείσιμο του συνόλου των σχολικών μονάδων της Ροδόπης, υπερασπίζεται σήμερα μέσα από τις σελίδες του «ΠτΘ» η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει είναι «η ασφάλεια, η υγεία και η υγιεινή των παιδιών και των εκπαιδευτικών».

«Κάτω των 10 βαθμών Κελσίου οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες ακόμα και μετά από 5 ώρες θέρμανσης» 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» η κ. Κοσμίδου περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση στις σχολικές μονάδες της περιοχής, κατόπιν και των επιτόπιων ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί από τους αρμοδίους, γνωστοποιώντας πως τα σχολεία εξακολουθούν να διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες. «Στα σχολικά κτίρια, πλην ενός και συγκεκριμένα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, λόγω διαφορετικής κατασκευής, οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών, μετά από λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης για πέντε ώρες, δεν ανεβαίνουν πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου» επεσήμανε τονίζοντας πως υπάρχουν σχολεία με ημιυπόγειες αίθουσες, στις οποίες η θερμοκρασία κυμαίνεται κάτω των 10 βαθμών Κελσίου. 

«Τα σχολεία δεν είναι χώροι εργασίας, όπου θα πάμε, θα κάτσουμε με τα παλτό ή το θερμαντικό σώμα και θα βγάλουμε τη δουλειά μας» 

«Τα σχολεία, ως κτίρια πρωτίστως, είναι κτίρια μεγάλα, ψηλοτάβανα, με διαφορετικές προδιαγραφές από σπίτια ή άλλα κτίρια. Δεν έχουν μονώσεις, έχουν κουφώματα γιατί πρέπει να έχουν φως, με φοβερές απώλειες καθώς και τοίχους με πάρα πολλά ανοίγματα. Επίσης δεν έχουν πατώματα με θέρμανση, και μάλιστα πολλά εξ’ αυτών διαθέτουν ακόμα μωσαϊκό. Όπως καταλαβαίνεται το σχολείο δεν είναι χώρος εργασίας, όπου θα πάμε, θα μπορούμε να κάτσουμε με το παλτό μας ή να πάρουμε ένα θερμαντικό σώμα δίπλα μας για να βγάλουμε τη δουλειά μας. Είναι ένας χώρος στον οποίο τα παιδιά θα πρέπει να είναι ελεύθερα να μπορούν να μάθουν και κανένα παιδάκι που θα είναι κουκουλωμένο με το σκουφάκι και τα γαντάκια του, δεν θα είναι ελεύθερο να μάθει» τόνισε.
«Πέραν αυτού» συνέχισε «όταν έξω η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός, το παιδί δεν θα βγει έξω να παίξει. Θα μείνει μέσα, σε μία αίθουσα στην οποία δεν ανανεώνεται ο ατμοσφαιρικός αέρας, μία αίθουσα στην οποία τα παιδιά θα πρέπει να εκτονωθούν. Ειδικά δε σε μονάδες της δευτεροβάθμιας, σε πολλές εκ των οποίων τα παιδιά αγγίζουν τα 400 και πρέπει να επιβλεφθούν, να επιτηρηθούν και να ηρεμήσουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους». 

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου