Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την Επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, κατατέθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου στη Βουλή.


Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

1. Από 10 γίνονται 8 τα προαπαιτούμενα έτη υπηρεσίας για να θέσει κάποιος εκπαιδευτικός και Ε.Ε.Π. υποψηφιότητα για Διευθυντής.

2. Εκπαιδευτικοί κλάδου δασκάλων με οργανική θέση σε Ε.Ε.Ε.ΕΚ. μπορούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ.2 του άρθρου 11, να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και για θέση διευθυντή σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

3. Αποτιμάται με μία μονάδα για κάθε έτος και συνολικά με κατ’ ανώτατο όριο δύο (2) μονάδες η διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του σχολικού συμβούλου, του υπεύθυνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων στη διεύθυνση εκπαίδευσης, του υπεύθυνου Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.), Γραφείου Συμβουλευτικής (ΓΡΑ.ΣΥ.), Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.), Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.), Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) και του υπεύθυνου σχολικών βιβλιοθηκών οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου