Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ποιοι Δήμοι θα μπορούν να προσφέρουν στέγη και σίτιση σε εκπαιδευτικούς. Προϋποθέσεις


Το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που θα συζητηθεί στην Βουλή περιλαμβάνει άρθρο που αφορά την σίτιση και την διαμονή εκπαιδευτικών σε Δήμους.


 Αναλυτικά:


«Οι ορεινοί δήμοι του άρθρου 1 του ν. 3852/2010, οι δήμοι με πληθυσμό έως 30 χιλιάδες κατοίκους, οι νησιωτικοί δήμοι  με πληθυσμό μικρότερο των 18 χιλιάδων κατοίκων, καθώς και τα ΝΠΔΔ αυτών μπορεί να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής στους υπαλλήλους τους, τους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

 Για τις ανωτέρω παροχές απαιτείται να ληφθεί απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία θα ειδικεύει τις παροχές κατά περίπτωση και το χρονικό διάστημα ισχύος αυτών, κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης των ανάλογων πόρων από την οικονομική υπηρεσία του Ο.Τ.Α. 

 Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους  τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας».



Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2017/07/poioi-dimoi-tha-mporoun-prosferoun-stegi-kai-sitisi-ekpaideftikous-proypotheseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου