Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε. /Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

Υπουργείο παιδείας

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρη Παπαευθυμίου & Βασίλη Βούγια

Σύμφωνα με προ ολίγου ενημέρωση που είχαμε από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, έχουμε τις παρακάτω εξελίξεις στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Σήμερα αναμένονται από το ΑΣΕΠ  οι Οριστικοί Πίνακες εκπαιδευτικών Β/θμιας, ώστε να εκδοθούν αυθημερόν οι Εγκύκλιοι για τους αναπληρωτές Α/θμιας και Β/θμιας.

ΠΩΣ ΘΑ "ΤΡΕΞΕΙ" ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει προσπάθεια ώστε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου να "τρέξουν" μαζί για πρώτη φορά οι Πίνακες για Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Παράλληλη Στήριξη, ώστε να είναι  ορθολογικότερη η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών μέσω των ενιαίων κενών. Βέβαια για το εγχείρημα αυτό, ακριβώς επειδή θα γίνει για πρώτη φορά, υπάρχουν κάποιες τεχνικές επιφυλάξεις και για το σκοπό αυτό θα γίνουν κάποιες προσπάθειες προσομοίωσης τις επόμενες ημέρες.

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
Επίσης θα ληφθεί πρόνοια ώστε να μην αδικηθούν αναπληρωτές σχετικά με τις προσλήψεις πλήρους και μειωμένου ωραρίου, σε σχέση πάντα με τους  Αξιολογικούς Πίνακες.

Β ΦΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. - ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε. - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Σήμερα αναμένεται επίσης να υπογραφεί και να κοινοποιηθεί η Απόφαση της Β Φάσης Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. μετά τη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Ακολούθως τη Δευτέρα 28/08 θα σταλούν από τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε. στις 13 Π.Δ.Ε. τα κενά των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με σκοπό να συμπληρωθούν μέχρι την Πέμπτη 31/08 οι όποιες μεταβολές προκύψουν. Μετά θα γίνει η κατανομή των πιστώσεων στις Π.Δ.Ε. και την Τρίτη 05/09 οι προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. με σκοπό την Δευτέρα 11/09 να βρίσκονται στα σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΣΤΙΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε.
Όσον αφορά στο θέμα των πιστώσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18 η Διεύθυνση Ε.Α.Ε. μας τόνισε πως:
1. Η σύγκριση του αριθμού των πιστώσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε. πέρσι με φέτος πρέπει να γίνει επί του προγραμματισμού των προσλήψεων και όχι με το τελικό νούμερο προσλήψεων που είχαμε στο τέλος του χρόνου. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε την παρακάτω εικόνα:

2017-18 ΣΜΕΑΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ
2016-17 ΣΜΕΑΕ/ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
1.360
1.150
ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
?
1.588


2. Ο επιπλέον αριθμός πιστώσεων κατά την πορεία της σχολικής χρονιάς  πέρσι, προέκυψε λόγω του γεγονότος της γνωστής καθυστέρησης των προσλήψεων Ε.Ε.Π.

3. Τα κενά φέτος θα συνεκτιμηθούν συνολικά κατά την πορεία και υπάρχει η δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων για την κάλυψή τους.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ(ΠΕ30) ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ(ΠΕ23) ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
Οι προσλήψεις των Κοινωνικών λειτουργών(ΠΕ30) σε σχολεία με Ρομά και των Ψυχολόγων(ΠΕ23) στα ΕΠΑΛ θα γίνουν μετά την τοποθέτηση αναπληρωτών Ε.Ε.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στα Κ.Ε.Δ.ΔΥ. και τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. Θα εκδοθεί Υ.Α. με την οποία θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και το καθηκοντολόγιο. Οι προσλήψεις(από ξεχωριστό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ)  θα γίνουν από τους Πίνακες των Π.Δ.Ε. και η προϋπηρεσία των συναδέλφων που θα απασχοληθούν εκεί θα προσμετράται κανονικά.

Οι Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου